Sfaturi generale pentru protecția telefonului mobil

Cu toții ne dorim să ne bucurăm de telefoanele noastre cât mai mult timp însă odată cu dezvoltarea conceptului smartphone, e din ce în ce mai dificil să asigurăm protecție pentru aceste dispozitive devenite destul de mari și pline de materiale casante precum sticla. Există totuși câteva măsuri de siguranță pe care le putem lua astfel încât să ne protejăm cât mai bine telefonul mobil împotriva accidentelor, iar în cele ce urmează veți lua contact cu câteva dintre cele mai importante astfel de soluții

Sfaturi generale pentru protecția telefonului mobil

  1. Cumpărați o folie de protecție – deși multă lume are impresia că în ziua de azi display-urile telefoanelor care se bucură de Gorilla Glass nu mai au nevoie de protecție împotriva zgârieturilor și a șocurilor, nu este chiar așa, mai ales dacă este vorba despre un smartphone destul de scump. Dacă ai de exemplu un telefon Samsung Galaxy Note 8, se recomandă investiția într-o folie de protecție WhiteStone Dome Glass, folie ce aduce în prim plan o duritate de 9H și care poate salva telefonul de la o reparație costisitoare în cazul în care este scăpat pe jos și necesită înlocuirea sticlei touchscreen. Chiar dacă telefonul este nou și se întâmplă să fie scăpat pe jos, în cazul în care sticla se sparge acesta nu poate fi reparat pe garanție.
  2. Cumpărați o husă de tip carcasă – ca și folia de protecție, o husă pentru telefon de tip carcasă poate salva dispozitivul de la dezastru în cazul în care acesta este scăpat pe jos. Aceste huse protejează nu doar împotriva șocurilor primite de telefon în cazul în care acesta se lovește de sol pe laterală, dar reușește să-l protejeze și în cazul în care cade cu display-ul în jos. Husa creează o nouă suprafață de contact fie ea și de 1 milimetru iar în caz de accident, sticla, touchscreen-ul nu va mai atinge solul. Husa Samsung Galaxy J7 J730 (2017) – Iberry Armor Hybrid Black este un bun exemplu pentru că este construită și dintr-un material absorbant.
  3. Investiți într-o asigurare pentru telefon – acest concept a pornit de la operatorii de telefonie mobilă Orange și Vodafone pe măsură ce ecranele telefoanelor mobile au devenit din ce în ce mai mari. Asigurarea pentru telefon oferă protecție în două cazuri destul de des întâlnite în România: furt și distrugere accidentală. Dacă vă achiziționați telefoanele de la acești operatori iar valoarea lor este una considerabilă, ar fi mai mult decât indicat să încheiați și o asigurare.

Cel mai bun sfat – cumpărați de la bun început un telefon mobil care să se potrivească cu stilul vostru de viață. Dacă știți că aveți un job ce presupune efort fizic ori lucrați într-un mediu plin de praf și umezeală, cumpărați de la bun început un telefon certificat IP67/68. De asemenea, dacă știți că sunteți genul de oameni mai neîndemânatici, cumpărați de la bun început un telefon rezistent la șocuri precum seria Samsung Galaxy Xcover. Prevenția este întotdeauna cea mai bună soluție pentru evitarea accidentelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *