Motivele pentru care telefonul tău se încarcă foarte încet

Vor exista momente în viața oricărui posesor de smartphone în care va constata faptul că dispozitivul se încarcă mult mai lent față de normal. Cauze pot fi multiple așa că în cele ce urmează vom face o listă cu cele mai des întâlnite dintre acestea, alături de soluția, rezolvarea pentru fiecare situație în parte.

Motivele pentru care telefonul tău se încarcă foarte încet

Cablul USB este distrus – se poate întâmpla ca acesta să cedeze mai ales dacă avem obiceiul să-l tot îndoim atunci când punem telefonul la încărcat și stăm cu el în pat de exemplu. Se rupe cablul imediat ce se termină mufa de racordare la dispozitiv și e clar că încărcarea nu se mai face cum trebuie. De asemenea, această problemă mai poate să apară și din cauza animalelor de companie care din păcate, au prostul obicei să cam roadă tot ce înseamnă cablu.

SOLUȚIE: inspectați vizual cablul și vedeți dacă este ros sau ciupit. Faceți probă cu alt cablu USB.

Cablul USB este de calitate îndoielnică – există fel de fel de cabluri USB prin magazinele noastre și de cele mai multe ori când avem nevoie de unul, suntem tentați să cumpărăm ce-i mai ieftin. Automat, calitatea lasă de dorit și este posibil să ajungem acasă cu un cablu USB suficient de slab calitativ astfel încât încărcarea propriu-zisă să fie direct afectată. Cumpărați doar cabluri USB de calitate chiar dacă asta înseamnă să scoateți cu 10-15 lei mai mult din buzunar.

SOLUȚIE: Faceți probă cu alt cablu USB, dacă este posibil cu unul original.

Cablul USB nu a fost proiectat pentru a încărca telefoane – de multe ori avem obiceiul să punem la încărcat telefonul cu orice cablu USB care ne pică în mână. Ei bine, nu este chiar recomandat. E posibil ca un cablu USB proiectat să încarce o cască Bluetooth de exemplu, să încarce cu dificultate un telefon mobil care are nevoie de foarte multă energie.

SOLUȚIE: Asigurați-vă că folosiți un cablu USB corespunzător pentru încărcarea telefonului.

Bateria începe să dea semne de oboseală – după ani buni de utilizare, bateria începe să cedeze iar unul dintre aceste semnale este încărcarea lentă. Puteți să testați bateria folosind o aplicație specifică sau puteți să o înlocuiți pur și simplu. Dacă telefonul are deja câțiva ani de utilizare ar fi bine să schimbați bateria fără să mai stați pe gânduri pentru că probabil oricum nu mai ține.

SOLUȚIE: Înlocuiți bateria telefonului. Dacă este baterie detașabilă, puteți comanda una AICI.  

Aplicațiile din fundal își fac de cap – se poate întâmpla uneori ca aplicațiile să o ia razna în fundal și să consume resurse la greu. Evident, când spunem resurse ne referim și la energie. Poți verifica acest lucru și închide aplicațiile cu Background Apps Stop sau orice utilitar de genul. De multe ori, sistemul de operare Android vine cu aplicații proprii pentru acest tip de problemă.

SOLUȚIE: Verificați acest lucru cu ajutorul unei aplicații dedicate înc cazul în care telefonul nu are una deja instalată de către producător.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *