Folia de protecție – soluția care-ți poate salva telefonul de la dezastru

În ziua de azi multă lume neglijează folia de protecție care poate fi aplicată pe touchscreen-ul telefoanelor mobile. Din cauza faptului că  ultimele modele au în componență Gorilla Glass 4 sau Gorilla Glass 5, s-a propovăduit greșit ideea că este suficient.

Într-adevăr, ecranele acoperite cu Gorilla Glass sunt mult mai rezistente la șocuri și la zgârieturi, însă atât timp cât discutăm despre dispozitive scumpe, a căror valoare depășește 1000 RON, orice măsură suplimentară de protecție împotriva șocurilor este bine venită. Reparațiile de genul touchscreen crăpat ori display spart în urma șocurilor mecanice NU sunt acoperite de garanție și în cazul în care nenorocirea se petrece, costul reparației va fi suportat de către posesor.

Și evident, acest costuri nu sunt deloc mici, producătorii de telefoane mobile sunt cunoscuți pentru prețurile absolut ridicole cu care-și vând piesele de schimb. Există articole pe internet în care diverși clienți exasperați de costul unui display sau al unei plăci integrate au adunat piesă cu piesă telefonul folosind prețurile de pe piață pentru fiecare componentă și la final a rezultat un cost de 2-3 ori mai mare față de aparatul complet ce poate fi cumpărat întreg din magazin.

Așadar, folia de protecție nu este de neglijat mai ales în situația în care pe piața accesoriilor apar mereu tehnologii și produse noi, uneori chiar revoluționare. Să luăm drept exemplu folia WhiteStone Dome Glass care într-adevăr costă undeva la 300 de lei și care poate fi cumpărată de AICI. Este o folie dedicată celor care-și cumpără telefoane de ultimă generație gen Samsung Galaxy Note 9 sau Samsung Galaxy S8 Plus. Evident, încep să apară întrebările de genul „Merită oare investiția într-o folie de 300 de lei?”.

Cei care dețin astfel de telefoane și au ajuns cu ele la service din cauza faptului că au reușit să crape sau să spargă sticla, vor spune întotdeauna că DA, merită investiția într-o folie WhiteStone Dome Glass.

Costurile de service sunt mult mai mari iar această folie reușește să aducă un plus de rezistență display-ului. Folia WhiteStone Dome Glass este încadrată în clasa de rezistență 9H (doar diamantul este mai dur și este încadrat în clasa MOHS 10H) și cu siguranță poate face diferența între prevenție inspirată și dezastru. Faptul că această folie beneficiază de garanție numai dacă este montată într-un service autorizat indică faptul că acest tip de sticlă UV Tempered Glass este o alegere destul de serioasă.

Tendințele de viitor nu indică faptul că telefoanele mobile și-ar diminua dimensiunile așa că atât timp cât sticla va fi componentă principală, va fi nevoie de protecție suplimentară. Rămâne la alegerea voastră dacă doriți să investiți o idee mai mult în telefonul vostru sau nu.

Prevenția a fost întotdeauna cea mai bună armă împotriva dezastrului iar în cazul telefoanelor mobile a funcționat și funcționează în continuarea zicala „Cine se zgârcește, plătește dublu”.

No Responses

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *