Cum alegem încărcătorul pentru telefon?

Se întâmplă uneori ca încărcătorul telefonului nostru să cedeze ori să-l pierdem pur și simplu. Celor care călătoresc des de exemplu li se întâmplă să mai uite încărcătoarele prin camerele de hotel unde se cazează. Dar nu-i problemă, un încărcător defect sau pierdut nu este un capăt de țară.

Acesta poate fi înlocuit foarte rapid iar dacă nu te prea pricepi la asemenea cumpărături, stai pe-aproape. În acest articol vom discuta cum se alege încărcătorul pentru telefonul mobil.

Cum alegem încărcătorul pentru telefon?

Trebuie neapărat să fie original? Ei bine, nu chiar. Deși producătorul recomandă încărcarea dispozitivelor numai cu încărcătoare originale, o face pentru a-și vinde aceste echipamente. Evident, încărcătoarele produse de terți sunt mai ieftine. Dacă puteți face rost de unul original la preț bun, e ok, dacă nu, puteți merge fără probleme și pe încărcătoare scoase pe piață de alți producători.

Specificațiile tehnice

Aici ar fi un pic de discutat. De obicei, în ziua de azi încărcătoarele se potrivesc de la un brand la celălalt, cel puțin atât timp cât este vorba despre sfera Android. Este important ca noul încărcător să respecte specificațiile de încărcare ale producătorului telefonului mobil. La volți se potrivesc majoritatea dar amperajul poate să difere. De exemplu, unele încărcătoare Samsung merg pe 5v și 1.55 amperi.

Tipul de cablu folosit

Mare atenție la acest aspect. Deși majoritatea producătorilor încă merg pe micro USB, există și telefoane care beneficiază de port USB Type-C. Cele două mufe nu sunt deloc identice. De asemenea, tot la cablu ar mai fi de precizat câteva lucruri. Ar fi ideal dacă ați găsi să cumpărați un încărcător cu cablu detașabil, cablu care să aibă și o lungime considerabilă, de peste 1 metru. Noile încărcătoare cu care vin telefoanele mobile au cabluri destul de scurte, nu ajung de obicei nici de la priză până pe birou.

Tehnologia de încărcare rapidă

Majoritatea telefoanelor moderne care costă peste 1500 de lei, folosesc o tehnologie pentru încărcare rapidă, FastCharge sau QuickCharge. Dacă telefonul suportă una dintre cele două tehnologii, atunci trebuie să aveți grijă să cumpărați un încărcător compatibil. Există încărcătoare care deși se potrivesc la mufe și încarcă, nu dețin tehnologie de încărcare rapidă iar acest lucru o să vă avantajeze.

Numărul de porturi – în mod normal, încărcătoarele de perete originale au un singur port pentru încărcare. Dacă nu țineți atât de mult la brand puteți comanda online încărcătoare cu două porturi sau chiar mai multe, cu ajutorul cărora puteți încărca mai multe dispozitive simultan, folosind un singur slot al prizei. Dacă aveți prize insuficiente în casă, un încărcător cu mai multe porturi poate fi o soluție excelentă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *