Ce faci atunci când telefonul nu se mai încarcă?

Pe măsură ce tehnologia smartphone a evoluat, aceste dispozitive mobile au început să înglobeze din ce în ce mai multe funcții care în realitate nu mai au nicio treabă cu telefonia mobilă.

În ziua de azi, telefonul mobil a devenit o struțo-cămilă care face și poze, care este conectat și la internet mereu, care are și funcție de entertainment, iar toate aceste funcții au transformat bateria într-un adevărat călcâi al lui Ahile. Astfel, cele mai des întâlnite probleme ale telefoanelor mobile inteligente apar pe parte de baterie/încărcare. Dacă cumva te trezești peste noapte că telefonul tău nu se mai încarcă, înainte să mergi cu el la reparat într-un service autorizat, poți face câteva verificări esențiale.

Ce faci atunci când telefonul nu se mai încarcă?

Verifică cablul de la încărcător – cablurile sunt cele care cedează cel mai adesea. Le tot sucim, învârtim, de obicei ele se uzează în jurul mufei mai ales dacă sunt de proastă calitate. În cazul în care încărcătorul are cablu USB detașabil, atașați alt cablu și verificați încărcarea.

Verifică încărcătorul – poți face acest lucru prin simpla lui înlocuire, mai mult ca sigur ai un prieten care-ți poate împrumuta un încărcător pentru câteva minute doar. De asemenea, dacă ai un încărcător auto în mașină îl poți folosi și pe acela. De obicei, aceste încărcătoare cedează mai greu dar partea bună este că se găsesc pe toate drumurile, mai ales online în magazinul nostru APCGSM.RO.

Verifică bateria – după ani de utilizare, bateria începe să-și dea obștescul sfârșit. De asemenea, nici defectele de fabricație ori încărcarea necorespunzătoare de către utilizator nu sunt de dat la o parte. O poți verifica fie într-un service GSM autorizat fie cu aplicații de genul Ampere.

Dacă constatați că acumulatorul este defect și poți ajunge la el fără ajutor de specialitate, ai AICI acumulatori pentru toate tipurile de telefoane mobile, mai vechi sau mai noi.

Verifică portul de încărcare – dacă știi că lucrezi într-un mediu plin de praf, trebuie să verifici dacă nu cumva în portul de încărcare s-au acumulat praf ori scame de prin buzunar. Dacă acele lamele de încărcare din port sunt obstrucționate, e posibil ca telefonul să se încarce mult mai lent față de normal ori să nu se mai încarce deloc. Curăță cu o scobitoare din lemn ușor portul dacă sunt asemenea probleme, ori dacă nu vrei să riști, mergi cu dispozitivul într-un service GSM de specialitate.

Resetează telefonul la setările din fabrică – de multe ori, sistemul de operare Android o ia razna. Nu este un sistem perfect precum cel de la Apple, iar faptul că este mai mult decât personalizabil poate să nască anumite conflicte între aplicațiile de sistem. Înainte să duci telefonul la service ori să înlocuiești bateria, aplică o resetare la setările din fabrică. E posibil să-și revină ca prin minune.

Dacă toate aceste soluții nu dau rezultate, singura variantă rămasă în picioare este mersul la un service autorizat pentru reparație. Probabil este o problemă cu portul de încărcare ori cu placa integrată. Dacă telefonul este în garanție, folosiți garanția pentru a evita cheltuieli care nu-și au rostul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *