Când este recomandată înlocuirea bateriei?

Bateria telefonului mobil se încadrează la categoria consumabile iar cei care au obiceiul să țină un smartphone mai mult de 1 an optează de obicei pentru înlocuirea acestei componente cu una nouă.

În momentul în care au apărut aceste dispozitive inteligente cu ecrane generoase, a apărut și problema bateriei. Bateria a devenit un fel de călcâi al lui Ahile atât timp cât consumul de energie este unul uriaș și din păcate, nici nu prea sunt semne că această problemă va fi rezolvată prea curând.

Se pare că producătorii de telefoane mobile sunt prea ocupați să împingă 70 de nuclee în procesoare și să aducă capacitatea RAM din dispozitive la un nivel comparabil cu al serverelor.

Bateria și consumul de resurse rămâne mereu în plan secund. După cum spuneam mai sus, această componentă cedează cu timpul din cauza uzurii și trebuie înlocuită dacă avem pretenția să plecăm dimineața la muncă și să ajungem seara acasă cu telefonul funcțional, fără să stăm cu el conectat la priză pe la serviciu ori prin mașină. Cu toate acestea, există și alte motive când este recomandată înlocuirea bateriei, motive despre care vom discuta imediat pe larg.

Când este recomandată înlocuirea bateriei?

  1. Atunci când s-a umflat. O baterie umflată se vede cu ochiul liber. Carcasa stă un pic bombată indiferent dacă are spatele detașabil sau nu.
  2. Atunci când nu se mai încarcă complet. După suficiente cicluri de încărcare-descărcare, baterie începe să se defecteze și nu se mai încarcă complet.
  3. Atunci când nu mai ține. Se întâmplă cam după un an de utilizare în special iarna. Este cel mai frecvent motiv pentru înlocuire.
  4. Atunci când telefonul se stinge deși mai are procente bune. Există cazuri în care telefonul se stinge complet și nu mai pornește deși mai are 24% baterie.
  5. Atunci când se încinge la încărcat. Au existat multe situații în care telefoanele lăsate la încărcat au luat foc, bateria fiind motivul principal bineînțeles.
  6. Atunci când se încinge la utilizare. Multe telefoane se încing în jocuri dar în momentul când nu mai poți ține mâna pe el, e o problemă majoră acolo.

Acestea sunt cele mai importante 6 situații în care este recomandată înlocuirea bateriei telefonului mobil. Evident, nu am abordat situația în care bateria se defectează complet și nu se mai încarcă, telefonul nu se mai aprinde. Atunci este lesne de înțeles ce trebuie făcut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *