Telefonul se încălzește foarte tare? Iată ce trebuie făcut în acest caz

Pe măsură ce tehnologia avansează, telefoanele mobile încep să înglobeze din ce în ce mai multe funcții, care mai de care mai impresionante. Astăzi avem telefoane inteligente capabile de VR și AR, cu câte 3 sau 4 camere foto, care reușesc să depășească uneori capacitatea de calcul a unui calculator obișnuit.

Din păcate, cu cât dezvolți mai mult acest trend de a comprima zeci de funcții avansate într-un ambalaj cât mai mic, sunt șanse tot mai mari să apară probleme de funcționare. Cele mai des întâlnite probleme sunt cele legate de supra încălzire și există câteva motive destul de simplu de înțeles pentru care ele apar:

  • Designul defectuos – se întâmplă și la case mai mari de genul Samsung sau Sony, aproape toți producătorii de telefoane mobile au avut parte în trecut de dispozitive lansate pe piață cu această problemă, supra încălzire cauzată de eroare de proiectare (spațiu insuficient pentru răcirea bateriei).
  • SoC problematic – se mai lansează din când în când câte-un SoC (system on chip –procesorul mai pe românește) care se supraîncălzește. Cu toate acestea, el este lansat pe piață și încorporat în telefoanele mobile. Să ne aducem aminte de celebrul caz Snapdragon 810 care făcea ravagii în urmă cu vreo 3 ani parcă.
  • Bateria defectă – în momentul în care ai de-a face cu o baterie defectă, observi că telefonul se încălzește foarte tare pe spate în special. Dacă aceasta se încălzește în timpul încărcării, e foarte indicată înlocuirea întrucât se poate produce un hazard pe care nimeni nu și-l dorește. Poate să apară un incendiu.
  • Husa greșit aleasă – carcasele telefoanelor mai trebuie alese uneori și după alte criterii, nu numai după cât de bine arată. De exemplu, dacă observați că aveți un telefon care se încălzește destul de tare în momentul în care vă jucați sau filmați cu el, optați pentru o husă care să permită răcirea dispozitivului,cu ventilație, nu pentru una care are un design foarte frumos dar care izolează spatele telefonului și agravează situația.

Telefonul merge perfect dar se cam încălzește. E vreo problemă?

În mod normal, nu ar trebui să fie o problemă imediată dar după cum știm, supra încălzirea crește gradul de uzură al componentelor interne,inclusiv a bateriei. Atât timp cât acesta nu se blochează, nu se restartează,nu merge greoi atunci când este cald, nu trebuie să vă alarmați. Vizita la service este indicată atunci când încălzirea excesivă a dispozitivului cauzează probleme de funcționare. De asemenea, dacă veți constata această supra încălzire la luni bune după ce ați cumpărat dispozitivul și până nu demult nu suferea de această problemă, ar fi indicat să cercetați un pic bateria. Este posibil să se fi defectat între timp și acum să cauzeze încălzirea dispozitivului.

De urmărit dacă nu cumva a apărut și o oarecare umflătură a bateriei. Puteți verifica acest lucru indiferent dacă telefonul are baterie detașabilă sau nu. Se observă cu ochiul liber dacă spatele dispozitivului este un pic umflat.

De asemenea, dacă dispozitivul se încălzește foarte tare în momentul în care se încarcă, este posibil să aveți de-a face cu un încărcător defect. Puteți verifica foarte simplu acest lucru încărcând telefonul din altă sursă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *